U petak 7. lipnja 2019. godine počinje manifestacija 23. Susreti prijateljstva u Općini Drenje.


Manifestacija „Susreti prijateljstva“ je kulturno – športska manifestacija čiji se počeci bilježe još od 1976. godine. Održavanje manifestacije trajalo je sve do predratne 1989. godine, međutim zbog Domovinskog rata je prekinuto. Zbog preustroja lokalne samouprave, nedostatka financijskih sredstava, ali i ratnih godina, manifestaciju do 2011. godine nisu pokretali. 25. lipnja 2011. godine, održani su jubilarni 15. Susreti prijateljstva.


„Susreti prijateljstva“ manifestacija je nacionalnog karaktera. Na početku svoga održavanja, manifestacija je imala i međunarodni karakter koji se ponovno gradi zbog prekida održavanja. Cilj ove manifestacije je očuvanje i promicanje bogate kulturne baštine i tradicije naših krajeva te upoznavanje s kulturnom baštinom i tradicijom ostalih krajeva Republike Hrvatske kroz gostujuća kulturno – umjetnička društva i udruge.


Za Općinu Drenje ova manifestacija ima bitnu ulogu u razvijanju kontinentalnog turizma. Iz općine se nadaju kako će ova manifestacija ponovno zauzeti važnost koju je imala, te postati turistički proizvod po kojemu će općina biti prepoznatljiva. Zanimljivo je napomenuti kako je općina jedno od četiri vinogorja „Đakovačkih vina“, a to može privući turiste i zainteresirane za vina različitih sorti. Osim vina, tu je i obližnje akumulacijsko jezero Borovik, koje predstavlja turistički značajno odredište brojnih turista, ribiča i kupača.


Manifestacija „Susreti prijateljstva“ traje tri dana, odnosno od 7. lipnja do 9. lipnja. Osim kulturno – športskog programa, bit će i zabavni program. Na večernjem programu prisutne će zabavljati TS Brace, Bosutski bećari i Joks band.