RIBOLOV U OPĆINI DRENJE

Ribolov

Općina Drenje razvila je zbog svojih prirodnih bogatstava i sve veće ljudske potrebe za boravkom u prirodi, sportski ribolov uz Zajednicu športskih ribolovnih udruga Đakovo. Tijekom godine organiziraju se brojna natjecanja među kojima neka poprimaju međunarodni karakter. Bilo da ste profesionalac, amater ili se želite prvi puta okušati u ribolovu, svakako posjetite neka od drenjskih jezera uz jednodnevne, mjesečne ili godišnje dozvole za ribolov.

Za kupnju dozvola i sve dodatne informacije nazovite na broj mobitela +385 91 139 3259. Možete i posjetiti Zajednicu športsko ribolovnih udruga Đakovo na adresi Kneza Domagoja 1, 31400 Đakovo ili ih nazovite na broj telefona +385 31 821 710.

 

Jezero Borovik

Jezero Borovik umjetno je jezero smješteno zapadno od Drenja. Stvoreno je 1978. godine pregrađivanjem korita rijeke Vuke. Na mjestu sadašnjeg jezera nekada se nalazilo naselje Borovik po kojem je jezero i dobilo naziv.

Površina jezera iznosi 160ha s dubinom od 15m. Dužina jezera otprilike je 7 000m, dok je prosječna širina otprilike 300m. Ukupna zapremina vode iznosi 8 500 000m3. Borovik je jedno od najatraktivnijih mjesta za šaranski ribolov u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

Najatraktivniji je šaranski ribolov (kapitalni šarani težine do 30kg) i ribolov pastrvskog grgeča (težine 2 i više kg). Osim spomenutih vrsta riba, u Boroviku obitavaju amur, som, smuđ, štuka, grgeč, linjak, patuljasti somić, babuška, crvenperka, žutooka i uklija.

Jezero Koritnjak

Jezero Koritnjak umjetno je jezero smješteno u Bučju Gorjanskom. Općina Drenje dobila je 2012. godine veliku akumulaciju i branu Koritnjak – jezero Bučje. Napravljeno je zbog vodnog režima, obrana od poplava, a zatim i navodnjavanja, sporta te rekreacije.

Površina jezera iznosi 100ha s dubinom od 15m. Dužina jezera otprilike je 5 000m, dok je prosječna širina otprilike 300m. Ukupna zapremina vode iznosi 5 000 000m3. Jezero Koritnjak jedno je on najmlađih jezera u Slavoniji i Baranji.

U jezeru Koritnjak obitavaju babuška, crvenperka, deverika, žutooka, uklija i druge.

Jezero Kosinac

Jezero Kosinac prirodno je jezero smješteno samo 200m od samog naselja Drenje. Jezero Kosinac okruženo je netaknutom prirodom i zelenilom te je savršena oaza za odmor i opuštanje.

Površina jezera iznosi 50ha s dubinom od 7 m. Dužina jezera otprilike je 1 000m, dok je prosječna širina otprilike 200m. Ukupna zapremnina vode iznosi otprilike 1 500 000m3.

U jezeru Kosinac obitavaju šaran, amur, štuka, grgeč, babuška, crvenperka, deverika, žutooka, uklija i druge.