BICIKLIZAM U OPĆINI DRENJE

Biciklizam

Sportski biciklizam sve je više zastupljen u Općini Drenje i to zahvaljujući brežuljkastom krajoliku kojom vijugaju ceste bez oštećenja na kolniku, kao i netaknuta pridoda koja upotpunjuje vožnju biciklom. Općina Drenje nudi odlične uvjete i za cestovni biciklizam i brdski (MTB).

Vrijeme prije ili poslije vožnje biciklom svakako iskoristite za kampiranje u prirodi ili posjet naseljima u Općini Drenje gdje možete razgledati veliki broj starih sakralnih objekata. Okušajte se u ribolovu na jezerima u Općini Drenje, posjetite planinarski dom i uživajte u planinarskim šetnjama.

Ako ste ipak gurmanski tip osobe, svakako posjetite neko od mnogobrojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i kušajte razna domaća vina i domaću hranu ili kušajte lovačke specijalitete uz čuvare prirode – lovce.

Cestovni biciklizam

Cestovni biciklizam moguć je zbog vijugavih cesta uz strmine i doline, a važno je napomenuti kako ceste nemaju oštećenja te se kroz njihovu rutu otkriva raznolik pejzaž koji pružaju vinogradi, pašnjaci, livade, šume i drugo.

Brdski biciklizam

Brdski biciklizam zastupljen je na jezeru Borovik, gdje je napravljena brdska biciklistička staza dužine 32 km. Brdski biciklisti najbolje ocjenjuju predivan krajolik i zanimljivost same staze. Sama staza nije zahtjevna, tako da se amateri također mogu okušati u ovoj disciplini uz odgovarajuću opremu za brdski biciklizam.