NOGOMETNI KLUBOVI OPĆINE DRENJE

NK Zrinski Drenje

Nogometni klub „Zrinski“ Drenje osnovan je 1983. godine (nakratko je ugašen pa je ponovno aktiviran 2016. godine). Kroz svoju povijest igrao je u Ligi nogometnog središta Đakovo i 2. županijskoj nogometnoj ligi Đakovo. U samom središtu naselja Drenje nalazi se nogometno igralište „Zrinskog“.

NK Velebit Potnjani

NK „Velebit“ Potnjani Nogometni klub „Velebit“ Potnjani osnovan je davne 1939. godine pod nadimkom „Potnjanci“. Brojne su generacije svoje prve nogometne korake napravile upravo u ovom klubu koji je prije osamostaljenja Republike Hrvatske uglavnom sudjelovao u najnižem rangu đakovačkog nogometa. Nakon osamostaljenja Republike Hrvatske ulaze u 2. ŽNL Đakovo gdje ostaju sve do 2015. godine. Nogometni klub „Velebit“ Potnjani, od svog osnutka, igra domaće utakmice na nogometnom igralištu “Bresagovac” u Potnjanima, a mogu se pohvaliti kako im je igralište osvijetljeno reflektorima. U sklopu igrališta nalazi se i betonsko igralište za košarku ili mali nogomet.

NK Slavonac Preslatinci

NK „Slavonac“ PreslatinciNogometni klub „Slavonac“ Preslatinci osnovan je 1978. godine. Krenuvši od najnižeg ranga natjecanja Lige nogometnog središta Đakovo, NK „Slavonac“ Preslatinci u sezoni 2010./2011. kao prvak LNSĐ prelazi u 2. ŽNL gdje ostaje do sezone 2016./2017. kada se kao posljednja ekipa na tablici vraća u LNSĐ. Pri samom ulazu u naselje Preslatinci nalazi se nogometno igralište Slavonca.

NK Vinogradar Mandićevac

NK „Vinogradar“ MandićevacNogometni klub „Vinogradar“ Mandićevac osnovan je 1983. godine pod nazivom NK „Mladost“ Mandićevac. Klub se od svog osnivanja pa sve do danas natječe u Ligi nogometnog središta Đakovo. Pri samom ulazu u naselje Mandićevac, uz pejzaž prostranih vinograda, nalazi se igralište Vinogradara.

NK Bračevci

NK „Bračevci“ Nogometni klub „Bračevci“ osnovan je 19??. godine (ugašen je pa je ponovno aktiviran 2011. godine). Od svog osnutka djelovao je u Ligi nogometnog središta Đakovo. Igralište se nalazi na kraju naselja, uz samu cestu koja vodi prema Našicama. Nogometni klub „Bračevci“ prestaje s djelovanjem 2016. godine.

NK Kućanci

Nogometni klub „Kućanci“ osnovan je 2006. godine. Od svog osnivanja djelovao je u Ligi nogometnog središta Đakovo. Igralište se nalazi na početku naselja iz smjera Đakovo – Drenje. Nogometni klub „Kućanci“ prestaju s djelovanjem 2012. godine.