KAMPIRANJE U OPĆINI DRENJE

Kampiranje

Općina Drenje bogata je prirodnom raznolikosti koja je prigodna za kampiranje. Ovu raznolikost najbolje su prepoznali u odredu izviđača „Klasje“ Đakovo.

Kampiranje je naziv za rekreativnu aktivnost i oblik turizma gdje se provodi neko vrijeme u prirodi, obično koristeći šatore ili posebno izrađena ili prilagođena vozila za smještaj i boravak.

Bilo da ste profesionalni kamper ili samo zaljubljenik u prirodu, svakako posjetite jezero i šumu Borovik koje svake godine posjećuje na tisuće kampera, turista, udruga i pojedinaca zaljubljenih u prirodu.
U vrijeme koje ste predvidjeli za kampiranje svakako uvrstite posjet naseljima u Općini Drenje te razgledajte veliki broj starih sakralnih objekata. Okušajte se u ribolovu na jezerima Općine Drenje, posjetite planinarski dom i uživajte u planinarskim šetnjama ili biciklom obiđite neku od biciklističkih staza u prirodi.

Ako ste ipak gurmanski tip osobe, svakako posjetite neke od mnogobrojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i kušajte na njima razna domaća vina i domaću hranu ili kušajte lovačke specijalitete uz čuvare prirode – lovce.

Korisne internet stranice:

Kamping Udruženje Hrvatske