TRIATLON U OPĆINI DRENJE

Triatlon

U Općini Drenje svake godine sredinom srpnja Planinarsko društvo Đakovo organizira triatlon na Boroviku.

Triatlon je atletsko natjecanje koje u sebi sadrži tri različite discipline: plivanje, biciklizam i trčanje. Natjecatelj mora tijekom utrke prijeći unaprijed zadane dionice plivajući, vozeći bicikl odnosno trčeći prema unaprijed zadanom rasporedu.

Planinarsko društvo Đakovo pokrenulo je triatlon 2014. godine s ciljem motiviranja ljude na bavljenje sportom i osvještavanje o prirodnim bogatstvima koja se nalaze u Općini Drenje odnosno na Boroviku.

Vrijeme prije ili poslije triatlona svakako iskoristite za kampiranje u prirodi ili posjet naseljima u Općini Drenje gdje možete razgledati veliki broj starih sakralnih objekata. Okušajte se u ribolovu na jezerima u Općini Drenje, posjetite planinarski dom i uživajte u planinarskim šetnjama ili biciklom obiđite neku od biciklističkih staza u prirodi.

Ako ste ipak gurmanski tip osobe, svakako posjetite neko od mnogobrojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i kušajte razna domaća vina i domaću hranu ili kušajte lovačke specijalitete uz čuvare prirode – lovce.

Korisne internet stranice:

Hrvatski triatlon savez