PLANINARENJE U OPĆINI DRENJE

Planinarenje

U jednom dijelu Općine Drenje, točnije na Boroviku, prostire se planinarski put pod nazivom Slavonski planinarski put: Vučje Glave-Borovik. Planinarski put obuhvaća planinu Krndiju s početkom u predjelu Vučje glave i završetkom kod planinarske kuće Borovik u Općini Drenje. Duljina puta je 8 km, vrijeme trajanja puta je 2 sata, visinska razlika je 80m.

Planinarski dom kojim upravlja planinarsko društvo Đakovo može primiti 20 planinara/izviđača. Planinarski dom Borovik nalazi se u Općini Drenje, točnije malo izmaknuto od jezera Borovik. Kuću su za svoje potrebe uredili članovi Planinarskog društva Đakovo, a otvorena je po dogovoru. Nedaleko od kuće je izvor Svetinja, a uz nju teče potok koji se ulijeva u jezero. Uz kuću je malo igralište i nadstrešnica za odmor.

Vrijeme prije ili poslije planinarenja svakako iskoristite za kampiranje u prirodi ili posjet naseljima u Općini Drenje gdje možete razgledati veliki broj starih sakralnih objekata. Okušajte se u ribolovu na jezerima u Općini Drenje ili biciklom obiđite neku od biciklističkih staza u prirodi.

Ako ste ipak gurmanski tip osobe, svakako posjetite neko od mnogobrojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i kušajte razna domaća vina i domaću hranu ili kušajte lovačke specijalitete uz čuvare prirode – lovce.