Paljevina je malo naselje u Općini Drenje, smješteno 3 kilometra sjeverno od Drenja, najvećeg naselja u Općini. Prema posljednjem popisu stanovništva Paljevina ima nešto manje od 200 stanovnika te se smanjenjem broja stanovnika nažalost uklapa u demografsku sliku Slavonije.

No bez obzira na demografske trendove, Paljevina kao naselje nije zapostavljena te se u njoj posljednjih godina, kao i u ostatku Općine Drenje, radi na poboljšanju kvalitete života.

Ranije smo već pisali o općinskoj brizi za groblja te o radovima na društvenim domovima u Bučju Gorjanskom i Preslatincima, a sada smo se uvjerili kako je radno i u Paljevini.

Prije koju godinu Paljevina je dobila dječje igralište, konstantno se radi na uređenju njezinog društvenog doma, a radovi su završeni i na kući oproštaja na mjesnom groblju.

Dovršena kuća oproštaja, a radi se i na uređenju društvenog doma

Otkako je Općina Drenje česticu društvenog doma prepisala na sebe, mnogo je uloženo na poboljšanje njegove infrastrukture. U zadnjih nekoliko godina društveni dom dobio je novi bunar, vodovodne instalacije te sanitarni čvor. Zatim je dobio novi krov te mu je opremljena kuhinja.

Najnoviji radovi dogodili su se nedavno kada su u društvenom domu postavljeni klima uređaji koji će preko ljeta hladiti prostor, a preko zime preuzeti funkciju grijanja.

Na mjesnom groblju dovršena je kuća oproštaja, te se sada Paljevina svrstala među mjesta Općine Drenje kojima je riješen problem kuće oproštaja. Prema kući oproštaja također je izgrađena i pristupna staza.

Želja općinske vlasti je da sva mjesta u skorijoj budućnosti dobiju adekvatne kuće oproštaja te da Mandićevac dobije vlastito groblje.