Vinogradarstvo

Općina Drenje poznata je po uzgoju vinove loze, proizvodnji grožđa i vina. Umjerena klimatska zona, brežuljkasti krajolik i duga tradicija pretvorili su Općinu Drenje u vinogradarski kraj. Čemu svjedoči činjenica da na području Općine Drenje postoji više od 60 malih i srednjih OPG-ova koji se bave vinogradarstvom. Među njima su, sa svojim vinogradima, nadaleko poznata Đakovačka vina.

Jedan od najzaslužnijih za razvoj vinogradarstva u ovom kraju je biskup Antun Mandić ( rođen u Požegi 14. kolovoza 1740., umro u Đakovu 11. siječnja 1815. godine,) koji je zasadio veliki broj vinograda u Drenju i Mandićevcu.

Vrijeme za ulaganje u vinogradarstvo nikad nije bilo pogodnije. Republika, Hrvatska kao punopravna članica Europske Unije ima pravo korištenja europskih fondova, odnosno bespovratnog novca. Također, niska cijena stambenih i poljoprivrednih nekretnina omogućuje poduzetnicima ulaganje u vinogradarstvo. Općina Drenje pružit će maksimalnu pomoć pri osnivanju OPG-a, obrta ili tvrtke kao i što će pružiti u daljnjem poslovanju.

Mjere potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.