U srijedu 7. rujna 2022. godine u dvorani DVD-a u Drenju održana je završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati projekta „Zajedno u zajednici u Općini Drenje – briga za kvalitetan život osoba starije životne dobi“ Kodni broj: UP.02.2.2.06.0011,

Ovaj dvogodišnji projekt u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda te su na njemu zaposlene 4 osobe koje su radile sa 107 krajnjih korisnika, osoba starije životne dobi, od kojih je do kraja projekta aktivnih ostalo 75. Zaposlenici, kao i volonteri Društva žena „Slavonke“, na projektu su se kroz njegovo trajanje educirali i razvijali komunikacijske vještine, a kao dokaz dobili su valjani certifikat koji će im koristit i nakon završetka projekta. Edukacijom se osnažio upravljački kapacitet OCD-a kako bi po završetku projekta sami mogli organizirati slične aktivnosti.

Kroz čitavo trajanje projekta organizirane su razne aktivnosti za korisnike koje su provođene u za tu svrhu opremljenom dnevnom boravku. Među njima ističu se radionice čija je svrha poboljšanje pamćenja, koncentracije i kognitivnih sposobnosti, a osim njih korisnici su se okušali u brojnim društvenim igrama te proveli sate družeći se međusobno i sa zaposlenicima na projektu. Kroz čitavo trajanje projekta mislilo se i na tjelesno zdravlje te su organizirane razne rekreativne radionice gdje je u prvom planu bila tjelovježba, ali i razne kulinarske radionice na kojima su korisnici naučili mnogo toga o zdravoj prehrani te kušali mnoštvo zdravih obroka. U svim vrstama radionica sudjelovali su i volonteri. Treći dio aktivnosti vezan je uz prijevoz korisnika liječniku i u druge institucije do kojih se do sada otežano dolazilo. Za tu je svrhu kupljeno prikladno kombi vozilo koje ostaje u trajnom vlasništvu Općine nakon završetka projekta. Kroz sve navedene aktivnosti omogućio se kvalitetniji život ciljane skupine, kao i njihovo uključivanje u zajednicu.

Na završnoj konferenciji prisutnima se obratio načelnik Općine Drenje Slavko Dešić izrazivši svoje zadovoljstvo rezultatima provedenog projekta te nadu kako će natječaji za slične projekte biti raspisani i u budućnosti. Osim načelnika, prisutnima se obratila i predsjednica Društva žena „Slavonke“ Veronika Bošnjaković. Istaknula je zadovoljstvo „Slavonki“ zbog partnerstva na jednom ovakvom projektu te se zajedno s ostalim članicama stavila na raspolaganje za provođenje ovakvih projekata u budućnosti.

Za projekt je osigurano 1.499.975,00 kn iz ESF-a Projekt „Zajedno u zajednici u Općini Drenje – briga za kvalitetan život osoba starije životne dobi“ provodi se u okviru programa Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Ukupna je vrijednost projekta 1.499.975,00 kn, a traje 24. mjeseca (od 5. listopada 2020. do 5. listopada 2022.). Partner na projektu je Društvo žena „Slavonke“.