Nakon što je prošle godine u svom premijernom izdanju oduševila mnogobrojnu publiku, utrka lađara Kup Borovik održana je drugi put u subotu, 25. lipnja 2022. godine. U organizaciji Vaterpolo kluba Đakovo i suorganizaciji Turističke zajednice grada Đakova i Sportsko – veslačke udruge Đakovo, održane su utrke veslača u dužini 10 kilometara te veslačica koje su snage odmjerile na upola kraćoj dionici. Utrci je nazočio i župan Ivan Anušić koji je naglasio da ova utrka na jezeru Borovik, u Slavoniji, na neki način povezuje istok i jug Hrvatske.

– Ovo je sjajna turistička priča u našoj Županiji koja nudi potpuno drugačiju dimenziju ponudi našeg kraja, a siguran sam da će u godinama pred nama postati tradicija. Osječko-baranjska županija prepoznaje i podupire aktivnosti i manifestacije poput ove jer zahvaljujući njima osnažujemo našu turističku ponudu i ostvarujemo potencijal kojeg zasigurno imamo, a to ćemo činiti i u budućnosti – kazao je župan.

Na natjecanju je nastupilo 14 momčadi iz čitave Hrvatske, 11 u muškoj i 3 u ženskoj konkurenciji.

Muška konkurencija:

Udruga lađara Zagreb 1 – 1. mjesto
Udruga lađara Stablina – 2. mjesto
Udruga lađara Zagreb 2  – 3. mjesto
Agro Bjelovar
Udruga lađara Gusari – Komin
Udruga lađara Crni put Metković
Lađari Hrvatsko šumarsko društvo
Hrvatska ratna mornarica
Udruga lađara Gospa Karmelska Krvavac
Udruga lađara Sisak
Đakovački bećari (Vaterpolo klub Đakovo)

Ženska konkurencija:

Udruga lađarica Sisak – 1. mjesto
Sportska udruga Nereide Zagreb – 2. mjesto
Udruga lađara Sparta Bjelovar – 3. mjesto

Pobjednicima su pripali veliki štitovi, dok su ostali na postolju dobili male štitove. Nagrade i medalje su podijelili načelnik Općine Drenje Slavko Dešić, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić te župan OBŽ Ivan Anušić.

Izvor: Moje Đakovo