Općina Drenje, predvođena načelnikom Slavkom Dešićem, s ponosom i tugom obilježava 18. studenoga – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Paljenjem svijeća odatla se počast hrabrim braniteljima, izraziti ponos na stvaranje Lijepe naše te izrazila tugu za izgubljenim životima i nestalima koji su žrtvovali svoje živote za domovinu.

Zahvalnost se upućuje braniteljima iz Općine Drenje, kao i onima diljem Hrvatske i inozemstva.

Svoj program, u petak 17. studenoga, održala je Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Općine Drenje, koja se kod spomenika poginulim braniteljima poklonila svim žrtvama Domovinskog rata te žrtvi Vukovara i Škabrnje.

Osim odavanja počasti u Drenju, 10 članova Udruge zaputilo se u Škabrnju, gdje će sudjelovati u mimohodu te položiti vijenac i zapaliti svijeće žrtvama.

Na poseban se način Vukovaru i Škabrnji počast odala u Preslatincima. Udruga žena “Krijesnice” pripremila je jedan emotivan program sa zvukovima bombardiranja, himnom i pjesmama, koji se u petak od 17:30 sati održao u Domu DVD-a. Nakon programa u Domu DVD-a oformljena je kolona koja se zaputila do parka gdje je položila vijenac i zapalila svijeće.