Dana 18. ožujka 2024. godine općinski načelnik Slavko Dešić s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Zaželi podršku u svakodnevnom životu u Općini Drenje“.

Riječ je o projektu koji se financira iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), Učinkoviti ljudski potencijali, za financijsko razdoblje 2021. – 2027.

Ukupna vrijednost projekta je 810.000,00 eura koja se u potpunosti financiraju iz sredstava Europske unije.

Kroz projekt „Zaželi podršku u svakodnevnom životu u Općini Drenje“ zaposlit će se 18 osoba na razdoblje od 30 mjeseci, koje će pružati usluge potpore i podrške za 108 pripadnika ciljane skupine.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na području Općine Drenje kroz zadovoljavanje osobnih životnih potreba u svrhu unaprjeđenja kvalitete života i osnaživanja korisnika.