Programom “Želim bolji životu u općini Drenje” Općina Drenje zaposlit će na 24 mjeseca 25 žena koje će se brinuti o starijim i nemoćnim osoba na području općine. Riječ je o programu vrijednome više od četiri milijuna kuna, što su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda. Ugovor o realizaciji ovog programa s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem u Karlovcu 30.5.2018. potpisao načelnik Slavko Dešić.

– Kroz program “Želim bolji životu u općini Drenje” zaposlilo bi se 25 žena koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada sa zadatkom da na području općine Drenje skrbe o starijima i nemoćnima u ugroženim kućanstvima. Time bi se utjecalo, kako nepoticanje zapošljavanja posebnih skupina nezaposlenih žena i žena s najviše završenom srednjoškolskim obrazovanjem, tako i na poboljšanje životnih uvjeta starih osoba koje se teško skrbe o sebi i vlastitim domaćinstvima kaže načelnik Slavko Dešić.

Prilika je to za dugoročno nezaposlene žene koje će svoj dugogodišnji boravak na tržištu rada konačno zamijeniti novim radnim mjestom. To će im mjesto omogućiti dodatno usavršavanje u preostalih šest mjeseci programa (24+6, op.a.), kako bi po njegovom završetku bile što spretnije, osposobljenije i konkurentnije za neki novi i bolje plaćen posao. Obavezni su projektni partneri općine Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb.

„Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, pogotovo uzme li se u obzir da uključuje žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada.