Dugoročno nezaposlene žene s područja općine Drenje svoj su dugogodišnji boravak na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje 1. listopada konačno zamijenile sigurnim radnim mjestom.

Svakoj od 25 zaposlenih žena dodijeljeno je po pet korisnika o kojima će se brinuti; drugim riječima, ukupno 125 osoba dobiva kvalitetnu svakodnevnu skrb u vlastitom domu. Pomagat će im se, između ostalog, pri kuhanju, čišćenju kuće i okućnice, plaćanju računa, nabavi lijekova i kućnih potrepština. Ženama je za potonje osigurano 200 kuna mjesečno po domaćinstvu.

Zaposlenim ženama mobilnost se olakšava biciklima koji su im dodijeljeni nakon potpisivanja ugovora 26. rujna, a opremljene su i opremom potrebnom za rad.

– Silno sam zahvalna Općini Drenje na prilici da sudjelujem u ovom projektu, jer mi, osim novih znanja, donosi i samopouzdanje. Radeći s ljudima učim kako uspješno komunicirati i na koji način pomoći drugima. Očekujem da ću u ove dvije godine steći nove prijatelje i radne vještine – izjavila je Ljubica Bjelobrk, jedna od zaposlenica u projektu.

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana zaposlenice projekta “Zaželi bolji život u općini Drenje” krenule su na edukaciju za gerontodomaćice.