U seriji članaka Portreti, kroz sljedećih nekoliko mjeseci predstavit ćemo zaposlenice našeg projekta Zaželi bolji život u općini Drenje.

ANICA BLAŽANOVIĆ (54)
Završila sam srednju tekstilnu školu u Osijeku. Jedno vrijeme sam radila u struci, ali prije početka rada na projektu bila sam nezaposlena više od 25 godina. Ovim poslom želim dokazati da sam i ja korisna u svojoj obitelji. Osobni dohodak dobro će mi doći za potrebe kućanstva.

ANICA HAMZIĆ (59)
Živim u Pridvorju. Tijekom cijelog svog života voljela sam pomagati starijim osobama. Ovaj projekt mi omogućava da ostvarim svoj san i službeno budem osoba koja pomaže starijima i nemoćnima. Projekt će pridonijeti boljem životu cjelokupne zajednice.

LJUBICA BJELOBRK (45)
Ovom projektu pristupila sam najprije zbog dodatnog prihoda, ali i zbog toga što omogućuje pomoć najpotrebitijim članovima našeg društva. Prije prijave za ovaj posao, najveći dio života bila sam samo majka i domaćica. Tijekom kratkog razdoblja radila sam u javnim radovima. Nadam se da će mi uključivanje u ovaj projekt pomoći u daljnjem zapošljavanju.

VERONIKA BOŠNJAKOVIĆ (55)
Udana sam i majka troje djece. Završila sam srednju poljoprivrednu školu. Radila sam 30 godina u struci i nakon toga postala tehnološki višak. Sretna sam što sada mogu ponovno raditi i ostvariti željeni staž, a posebno da mogu pomoći starijima i nemoćnima. Stoga velika hvala Općini Drenje na ovom projektu!