U trećem dijelu serije članaka „Zaželi portreti“, predstavljamo sljedeće četiri zaposlenice našeg projekta Zaželi bolji život u općini Drenje.

SANELA FRANJIĆ (30)
Živim u Preslatincima, udana sam i majka sam dvoje djece. Radila sam šest mjeseci kao pomoćnik u nastavi u Đakovu. U ovaj projekt sam se priključila zato što ima jako puno osoba starije životne dobi koje žive same i nitko ih ne obilazi, pa da im bar malo uspijem pomoći.

IRENA HAMZIĆ (36)
Udana sam, majka troje malodobne djece. Po struci sam frizerka. Zaposlenje u sklopu projekta Zaželi smatram pozitivnim. Mislim da svojim trudom mogu pridonijeti boljem životu i sebi i korisnicima kojima pomažem. Nadam se da će ovaj projekt zaživjeti te da ću i dalje sudjelovati u njemu.

RUŽICA HAMZIĆ (49)
Prije ovog posla bila sam nezaposlena, tek povremeno radeći u javnim radovima. Stoga mi ovaj projekt mnogo znači. Pomažem ljudima i družim se s njima, a tako, na neki način, pomažem i sebi. Naime, korisnici nisu sami i zaboravljeni, a sebi zarađujem za život.

ĐURĐICA HANULJAK (46)
Po struci sam ekonomistica, udana i majka dvoje odrasle djece. Radila sam svakakve poslove – od sezonskih radova na poljoprivredi preko prodavačice do kuharice, ali su mi evidentirani samo javni radovi. Sretna sam što sam primljena u projekt Zaželi jer smatram da mogu pomoći starijim i nemoćnim osobama obavljati poslove koji im predstavljaju napor, a ujedno i popuniti svoj kućni budžet i osjećati se korisnije.