Prvi je dan proljeća stigao i kalendarski, iako nas već nekoliko dana služi odlično vrijeme. Žene zaposlene kroz naš projekt „Zaželi bolji život u općini Drenje“ kod svojih korisnika tako su započele s vanjskim radovima, a mi smo to ovjekovječili kroz fotografije.

Ožujak je najbolje vrijeme za orezivanje ruža, a to zna i naša Anica Blažanović, koja je, u vrtu svoje korisnice Marije Kovač, uklonila bolesne, slabije te suhe grančice. Marinka Raguž svojoj je korisnici, baki Slavici, pomagala saditi povrće u čijim će plodovima zajednički uživati za nekoliko mjeseci. S druge strane, Vesna Vehir pobrinula se da cvjetnjak kod njezine korisnice, bake Elizabete, uvijek izgleda prekrasno.

  • Radovi u vrtu nas smiruju i opuštaju, a vrijeme uz njih doslovce proleti. Osim toga, spoznaja da smo nekome pomogli dodatna nam je motivacija – podijelile su zaposlene žene s nama.

Kao što možete vidjeti na mozaiku fotografija, proljeće je ono doba kad nas u dvorištu očekuje najviše posla. Đurđica Hanuljak orezala je grančice s drveta breskve kod svoje korisnice Kate, kako bi plodovi neometano rasli i bili sočni do ljetne berbe. Zaposlenice Ankica Zorbas i Ljuba Vujčić iskoristile su lijepo vrijeme za razne vanjske radove. Također, kad se naša Ljubica Bjelobrk uhvati čišćenja prozora kod svojih korisnika, nema sumnje da će ostati blistavo čisti. „Sad se samo nadam da neće tako skoro pasti kiša“, kratko je komentirala Ljubica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Općine Drenje.